fbpx

Cum să avem o igienă bună la locul de muncă tot timpul!

Cum să avem o igienă bună la locul de muncă tot timpul!

Dacă sunteți proprietari de afaceri sau pur și simplu căutați să îmbunătățiți condițiile din cadrul organizației dvs., păstrarea locului de muncă în condiții de siguranță și igienă este o preocupare majoră, iar acum cu atât mai mult cu recentul focar de coronavirus global. În acest articol, analizăm câteva modalități ușoare în care poți face acest lucru.

Sănătatea și securitatea la locul de muncă este o problemă care se referă atât la angajatori, cât și la angajați. Un angajator trebuie să se arate cu sârguință cuvenită sănătății lucrătorilor din fiecare profesie.

Menținerea băilor curate și igienice se află în partea de sus a listei atunci când vine vorba de prevenirea răspândirii bacteriilor și a infecțiilor, iar angajații pot risca acest lucru dacă aceste instalații nu sunt păstrate curate și nu sunt luate măsuri suficiente.

Germenii, dintre care unii sunt extrem de periculoși, pot circula în orice loc de muncă și pot fi transferați cu ușurință de la o persoană la alta. În timp ce angajatorii au obligația de a îngriji (prin lege) să furnizeze standardele cerute de autoritatea igienico sanitara, un angajat nu are astfel de legalități impuse – este doar un caz de „a face ceea ce trebuie”. Deși ar trebui să fie evident pentru angajați că bunăstarea colegilor lor este importantă, este destul de surprinzător că nu este în prim-planul minții tuturor. Ar trebui pus la dispoziție orice material și tot ce se poate fie cu putinta pentru a încuraja angajații să mentina curatenia si igiena atât in băile de la locul de muncă, cât și igiena perosonala in preajma colegii lor.

 

Amintirea principiilor de bază a igienei

O baie de la locul de muncă este unul dintre cele mai probabile locuri în care bacteriile pot crește și virusurile sunt răspândite. Cercetările efectuate de laboratoarele de top din lume au arătat că pot exista până la 150 de specii diferite de bacterii care pot prospera singure pe suprafețele băii. Durează doar aproximativ 2 ore pentru ca acești germeni să se răspândească într-o baie, ceea ce, dacă te gândești, este un fapt destul de înspăimântător!

A lua măsurile pentru a preveni răspândirea bacteriilor este o necesitate, pentru companii să-și păstreze angajații în siguranță și să se asigure că compania în sine continuă să funcționeze ca o mașină bine unsă – dar sănătatea este factorul primar.

Unele dintre cele mai comune și ușor răspândite virusuri sunt:

Gastrointestinal – foarte frecvente
Agenți patogeni enterici (cum ar fi salmonella)
Organisme respiratorii (stafilococ)
Boli de piele (streptococ)
Nu este necesar să vă amintiți „numele lungi” ai virușilor, ci doar amintiți-vă că toată lumea este în pericol. Una dintre preocupările actuale ale Sănătății Publice este apariția unei tulpini particulare de E. coli (anterior asociate mai mult cu alimentele). Studii recente arată că acest lucru a fost în creștere și poate, de fapt, distruge anumite antibiotice în calea sa și poate provoca intoxicații sanguine.

 

Cum să vă încurajați angajații să practice o igienă bună?

Poate părea ciudat să crezi că oamenii nu se gândesc la o astfel de practică, dar acesta este modul în care germenii se răspândesc la un ritm atât de alarmant. O companie de curățenie nu poate face atât de mult pentru ca băile să fie cât mai curate, dar și personalul are o responsabilitate imensă.

Credeți sau nu, există persoane care nu se spală frecvent pe mâini după ce au folosit instalațiile. S-ar putea grăbi, grăbindu-se să ia un apel telefonic important sau un alt motiv logic (dacă nu este sănătos). Iată modalități de a încuraja angajații să își joace rolul în reducerea riscului de infecție sau contaminare.

 

Lavoare baie cu baterie

 

1. Semne simple

1 sau 2 semne clare (unul lângă lavaorul de baie și unul pe perete) prin care solicită angajaților politicos „Vă rugăm să vă spălați pe mâini”. Acest lucru poate părea puțin insultător, dar tocmai acel mic memento va face ca un angajat să se gândească înainte de a se întoarce la biroul lor, care poate transporta germeni sau de a lăsa germenii în urmă pe suprafețele din jurul băii, gata să se reproducă.

O altă idee excelentă pentru încurajarea personalului cu privire la igienă este, dacă este posibil, să folosească alte semne în interiorul toaletelor. „Vă rugăm să închideți capacul înainte de a trage apa” este un semn extrem de bun de utilizat – motivul pentru care se află este acela de a împiedica bacteriile să fie „aerosolizate”, adică să fie răspândite în aer pentru a infecta alte suprafețe sau locuri ale băii. Poate părea un pic deplasat, dar tipul de bacterii răspândite este una dintre cauzele majore ale bolilor pe bază de diaree.

 

2. Păstrați hârtie igienică protejată

Există niste teste realizate de câțiva ani că hârtia igienică neprotejata în sine poate fi dăunătoare pentru corpul uman – dar ce mai poți face în baia de la locul de muncă care nu este deloc scumpă aceasta protectie pentru hartia igienica și nu este nici greu de instalat?

Majoritatea sugestiilor, cum ar fi furnizarea de bideuri și șervețele igienice sunt prohibitive pentru compania obișnuită și aproape sigur că personalul nu va folosi niciuna dintre opțiunile respective. Trebuie doar să furnizați o mulțime de stocuri de hârtie igienică de calitate decentă (adică suficient de groase pentru a fi utilizate fără rupere) și niciodată să nu rămâneți fara! Un astfel de suport cu protectia hartiei igienice de dimensiuni mari sau duble este ideal în acest scop.Suport hartie igienica

3. Cantitatea de săpun

Cel mai bun tip de săpunuri de utilizat este de la „distribuitoare de săpun mâini libere” sau „distribuitoare de săpun fără atingere”. Acestea sunt considerabil mai igienice decât dozatoarele „stil pompă”, deoarece nu trebuie să atingeți nimic cu mâna pentru a elibera săpunul. În acest fel, nu trebuie să murdăriți distribuitorul sau să ridicați germenii de pe mâinile dvs. de la persoane care l-au folosit anterior. Sincer, este un câștigător de igienă. Acestea sunt acum mult mai sofisticate decât înainte, folosind sisteme precum senzori infraroșu pentru funcționare. Este un mod reglabil și eficient de distribuire a cantității corecte de săpun sau de igienizare.

Dacă astfel de gadgeturi sunt puțin în afara plajei dvs. de preț, de ce să nu luați în considerare un distribuitor comercial de săpun?

Săpunurile normale sunt un nu-nu atunci când vine vorba de igienă, deoarece reziduurile de germeni pot fi lăsate atașate pe sapunul solid. De asemenea, nimeni nu vrea să ridice un săpun solid cu bucăți de la utilizatorii precedenți! Un distribuitor de săpun este ușor și eficient și va încuraja personalul să mențină mâinile curate și fără germeni, pe cât posibil.

 

Sapuniera baie

4. Uscarea igienică a mâinilor

Zilele de utilizare a șervețelor cu role sau prosoape de hârtie ar trebui să dispară! Gândiți-vă la alegerile pe care le-ar putea avea într-o baie de la locul de muncă și, eventual, puteți veni cu unele aspecte negative pentru toate. Cu toate acestea, atunci când se uită la cel mai igienic, trebuie să fie un uscător de mâini comercial.

Prosoapele de hârtie au o problemă de „etică”. Preocupările de mediu, utilizarea excesivă a hârtiei (chiar dacă este reciclabilă) și costurile intră în joc, precum și revărsarea coșurilor pline cu hârtie uzată – nimeni nu vrea să vadă asta într-o baie de la locul de muncă, inclusiv clienții care va vizitează. Nu numai că, există un impact mare asupra amprentei de carbon.

Prosoapele cu role au o problemă de igienă în mod sigur și necesită resurse pentru a le schimba în mod regulat.

Uscătoarele de mână de mare viteză par să fie răspunsul la problemele de igienă – pur și simplu puneți mâinile dedesubt, nu este nevoie să atingeți nimic sau să ștergeți nimic și vă îndepărtați după utilizare fără să rămâneți gunoi.

 

Uscator maini

 

5. Igienizarea mainilor

Nu puteți avea niciodată suficienți dezifectanți pentru mâini la locul de muncă. Unele distribuitoare de săpun includ un aparat de igienizare în interiorul săpunului lichid, dar dacă nu este acest lucru, furnizarea de agenți saniteri va încuraja personalul să le folosească – aproape un joc în psihologie.

Văzând un aparat de igienizare a mâinilor îi va face pe personal să se gândească de două ori înainte de a ieși din baie. De asemenea, nu este o idee proastă să ai un igienizant în afara băii – oferă un anunt și util pentru persoanele care trec pe lângă baie.

 

6. Lumini acționate de senzori de mișcare

Întrerupătoarele de lumină pot adăposti o multitudine de germeni, deci ce ar putea fi mai bun decât să ai lumini acționate de senzori de mișcare? Nu este nevoie de mâini la intrarea sau ieșirea din baie, reducându-se astfel răspândirea germenilor sau bacteriilor.

Ele pot fi, de asemenea, adaptate cu diferite tonuri de lumină pentru a face baie mai atractivă pentru personal și clienți. Mai important, cele mai puține lucruri care sunt atinse de mână se vor reduce la colonizarea germenilor.

 

7. Controlul mirosului

Deși nu este un risc specific pentru sănătate, dacă încercați să încurajați personalul să finalizeze o curățare completă de igienă înainte de a ieși din baie (și încă o dată pentru a-i face un mediu plăcut pentru toți), încercați să nu folosiți spray-uri cu aer curat, care poate fi ridicat de mână (mai ales dacă detectoarele de fum sunt sensibile). Folosiți un ambient de parfum plăcut, care se distribuie automat și nu are nevoie de intervenție umană.

 

8. Descurajați utilizarea telefonului mobil

Dacă a existat vreodată un colector de germeni, acesta este telefonul mobil. Fără să sune ca inspectorul igienei și să impună prea multe reguli restrictive personalului, un afiș de stil distractiv pe care personalul nu îl poate evita să citească este o idee bună pentru a-i descuraja să intre în baie, pur și simplu pentru apeluri telefonice – pe deasupra, este foarte puțin probabil ca să se spele pe mâini dacă nu au folosit toaleta. Ai putea chiar să-ți faci personalul să-l realizeze acest baner – fa-l distractiv, nu amenințare!

Igiena la locul de muncă este, evident, o parte foarte importantă a sănătății și bunăstării generale a lucrătorilor dintr-o clădire ocupată. Dacă există o bucătărie folosită de personal, ar trebui să se aplice aceleași reguli de igienă și toată lumea ar trebui să fie sârguincioasă pentru a menține zona curată și ordonată. Dacă este necesar, numiți lunar un monitor care poate verifica starea acestor zone comunale și se va asigura că, pe cât posibil, ca face orice pentru a menține un standard bun de sănătate.

 

Cumpărați produse sanitare baie de la Foglia.ro

Dacă sunteți un proprietar de afaceri sau pur și simplu doriți să îmbunătățiți igiena în propriul loc de muncă, Foglia.ro oferă o gamă superbă de soluții comerciale pentru baie. De ce nu răsfoiți astăzi făcând clic pe imaginea de mai jos.

 

Foglia.ro-magazin online pentru casa si gradina

User Rating: No Ratings Yet !

Interesant!

ghid practic pentru alegerea bateriilor

Ce baterie si cum trebuie să alegeți bateria pentru baia dvs!

Bateriile de baie au toate formele și dimensiunile, ceea ce vă poate da bătai de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *